Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • > 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Przygotować grzyby: umyć, osuszyć, posiekać i udusić na łyżce masła z posiekaną wraz ze szczypiorem dymką. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę. Jaja ubić z 3 łyżkami wody i solą. Na patelni rozgrzewać po ½ łyżki masła, wlewać 1/3 masy jajecznej i smażyć omlety. Omletów nie zwijać.

Omlety układać w naczyniu do zapiekania, każdy smarować grubo masą grzybową. Ostatni, wierzchni omlet posypać parmezanem, polać pozostałym, roztopionym masłem i całość podgrzać w piekarniku w 180 st C. Kiedy ser się rozpuści, danie jest gotowe.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan
Przede wszystkim powszechnie znany jako najpopularniejszy na świecie ser do ucierania. Jest to ser typu grana, twardy, robiony z pasteryzowanego twarogu.

Najnowsze komentarze