Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na spód do tortu:
  • paczka  biszkoptów
  • pół kostki(10 dag) masła
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 4 żółtka
  • skórka otarta z cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny instant
  • pół puszki ananasa w zalewie
  • 40 dag serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!(2 opakowania) sok z cytryny
  • szklanka śmietanki 30 proc.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na spód do tortu:
  • paczka  biszkoptów
  • pół kostki(10 dag) masła
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 4 żółtka
  • skórka otarta z cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny instant
  • pół puszki ananasa w zalewie
  • 40 dag serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!(2 opakowania) sok z cytryny
  • szklanka śmietanki 30 proc.

Sposób przygotowania:

1.Biszkopty ułożyć na czystej ściereczce, nakryć  drugą ściereczką i przy pomocy wałka pokruszyć. Przełożyć do miseczki.
2.Do pokruszonych biszkoptów dodać stopione masło i cukier waniliowy, wymieszać, ułożyć na dnie tortownicy, dobrze ugnieść i wstawić do lodówki.
3.Zagotować mleko z cukrem, cukrem waniliowym,  startą skórką cytrynową, wsypać żelatynę, rozpuścić mieszając.
4.Żółtka wymieszać z 2 łyżkami  ochłodzonego mleka, dodać do całości stygnącego mleka z żelatyną, wymieszać. Odstawić.
5.Ananasy wyjęte z puszki pokroić  na kawałki.
6.Utrzeć  twaróg z sokiem cytrynowym i odrobiną  zalewy od ananasów.
7.Oziębioną  śmietankę ubić.
8.Wymieszać tężejące mleko z żelatyną, utarty serek i ubitą śmietankę oraz pokrojone ananasy. Wyłożyć  krem na oziębiony spód. Wstawić  tort na całą  noc do lodówki, szczelnie zakryty, aby nie nabrał obcych zapachów.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: