Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Biszkopt:
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

Polewa:
  • tabliczka orzechowej czekolady
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżku cukru
  • łyżka kakao

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Biszkopt:
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

Polewa:
  • tabliczka orzechowej czekolady
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżku cukru
  • łyżka kakao

Sposób przygotowania:

Biszkopt: białka ubij na sztywno. Mieszając, dodawaj cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej wiórkami kokosowymi tortownicy. Piecz 20-30 min w temperaturze 150 stopni. Ostudź, przekrój na dwa placki. Masa: żelatynę namocz, rozpuść w małej ilości gorącej wody. Ostudź. Twaróg zmiel,zmiksuj z cukrami. Kremówkę ubij, razem z żelatyną dodaj do twarogu, wymieszaj. Brzozkwinie pokrój na ćwiartki. Spodni biszkopt ułóż w tortownicy, wyłóż 1/3 masy twarogowej. Ułoż brzoskwinie, wyłóż pozostałą masę. Przykryj drugim biszkoptem. Wstaw na 3 godz. do lodówki. Polewa: mieszając, rozpuść wszystkie składniki. Stygnącą polewę rozsmaruj na cieście. Wierzch posyp orzeszkami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze