Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

  • 30 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 4 żółtka
  • 10 dag mlecznej czekolady
  • szklanka mleka
  • 13 dag cukru pudru
  • 4 dag kakao
  • 3 łyżki kawy instant
  • 8 łyżek likieru kakaowego
  • gotowy kakaowy biszkopt

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 4 żółtka
  • 10 dag mlecznej czekolady
  • szklanka mleka
  • 13 dag cukru pudru
  • 4 dag kakao
  • 3 łyżki kawy instant
  • 8 łyżek likieru kakaowego
  • gotowy kakaowy biszkopt

Sposób przygotowania:

1.Zagotować mleko z 5 dag cukru pudru i ostudzić. 
2.Kakao, kawę i likier wymieszać na jednolitą masę, dodać do mleka i odstawić. 8 dag czekolady zetrzeć na tarce. 
3.Żółtka i 8 dag cukru pudru utrzeć, dodać twaróg, startą czekoladę i 9 łyżek mleka z dodatkami. 
4.Biszkopt przekroić na trzy placki. Jeden z placków włożyć do tortownicy o takiej samej średnicy, ponakłuwać, skropić kakaowym mlekiem, na wierzch nałożyć 1/3 kremu, ułożyć następny placek, znów krem i znów placek przygotowany w ten sam sposób.
5.Wierzch skropić 2 łyżkami kakaowego mleka, posypać pozostałą, startą czekoladą. 
6.Tiramisu wstawić do lodówki na co najmniej 3 godzi¬ny.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: