Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 2 małe kabaczki
  • 1 bakłażan
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki zielonej
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki pomarańczowej
  • 1 brokuł
  • 15 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • 10 dag mrożonego zielonego groszku
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 2 litry bulionu
  • 2 łyżki żelatyny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 małe kabaczki
  • 1 bakłażan
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki zielonej
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki pomarańczowej
  • 1 brokuł
  • 15 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • 10 dag mrożonego zielonego groszku
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 2 litry bulionu
  • 2 łyżki żelatyny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Żelatynę rozpuścić u gorącym bulionie, doprawić do smaku. Trochę wywaru wlać do formy i zastudzić. Układać podsmażonego kabaczka i bakłażana, zalać wywarem, zastudzić. W następnej kolejności ułożyć podsmażoną paprykę, brokuła, zalać wywarem, zastudzić. Następnie ułożyć groszek, ser, kukurydzę, posypać pietruszką zalać resztą wywaru, zastudzić. Na koniec zanurzyć formę w gorącej kąpieli. Chłodzić ok. 5 godzin.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: