Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Terina z łososia z małżami i kawiorem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 100 PLN

20 dag świeżego łososia,
20 dag łososia wędzonego,
20 dag łososia marynowanego,
mała puszka czarnego kawioru,
puszka krewetek koktajlowych,
puszka małży w sosie własnym,
1 jajko,
5 jajek przepiórczych,
oliwa z oliwek extra vergine,
musztarda z Dijon,
ocet balsamico,
bazylia,
mięta,
melisa,
oregano,
kolorowy pieprz,
mały kieliszek koniaku,
sól,
mała czerwona cebula,
kozi serekSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
miód,
gałązki kopru.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

20 dag świeżego łososia,
20 dag łososia wędzonego,
20 dag łososia marynowanego,
mała puszka czarnego kawioru,
puszka krewetek koktajlowych,
puszka małży w sosie własnym,
1 jajko,
5 jajek przepiórczych,
oliwa z oliwek extra vergine,
musztarda z Dijon,
ocet balsamico,
bazylia,
mięta,
melisa,
oregano,
kolorowy pieprz,
mały kieliszek koniaku,
sól,
mała czerwona cebula,
kozi serekSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
miód,
gałązki kopru.

Sposób przygotowania:

Zrobić w mikserze masę z łososia świeżego, wędzonego, krewetek, surowego jajka, 2 – 3 dag koziego serka. Dodać po szczypcie pieprzu i soli oraz trochę koniaku. Wyłożyć foremkę aluminiową plastrami łososia marynowanego. Ułożyć na nim wyrobioną na gładko masę, przykryć plastrem łososia i ozdobić listkami bazylii. Włożyć do rękawa foliowego i piec w kąpieli wodnej pół godziny.

W tym czasie zrobić sos: wymieszać kilka łyżek musztardy z oliwą, dodać ocet balsamiczny, pieprz i sól do smaku oraz łyżkę miodu. Teraz dołożyć po odrobinie ziół i drobno posiekaną cebulę. Po zdjęciu rękawa terinę ostudzić, pokroić w plastry, ozdobić ugotowanymi jajkami przepiórek, małżami i krewetkami oraz zielonymi gałązkami kopru. Całość z wierzchu posypać czarnym kawiorem.

Najnowsze komentarze