Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, najlepiej w prostokątnych kawałkach
  • 2 czerwone cebule
  • 2 puszki zielonego konserwowego groszku
  • po szklance mleka i śmietany 36-proc.
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki startego drobno żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • szczypta startej gałki muszkatołowej

Potrzebne będą foliowe lub ceramiczne foremki do mini- tart

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, najlepiej w prostokątnych kawałkach
  • 2 czerwone cebule
  • 2 puszki zielonego konserwowego groszku
  • po szklance mleka i śmietany 36-proc.
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki startego drobno żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • szczypta startej gałki muszkatołowej

Potrzebne będą foliowe lub ceramiczne foremki do mini- tart

Sposób przygotowania:

1.Ułożyć w foremkach kawałki ciasta w ten sposób, aby cztery rogi wystawały poza foremkę (nada to  tartom ładny kształt).
2.Osączyć groszek z zalewy, czerwone cebule pokroić w piórka.
3.Posypać ciasto w foremkach piórkami cebuli i zielonym groszkiem.
4.Wymieszać mleko ze śmietaną, jajkami, solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Zalać wszystkie tarty.
5.W nagrzanym do 220°C zapiekać  tarty 25 minut. Najsmaczniejsze są  na gorąco.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: