Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Na kruche ciasto:
  • 7dag masła
  • 1/3 szklanki  jogurtu naturalnego
  • łyżeczka oleju
  • żółtko ugotowane na twardo
  • mąka(tyle ile uda sie zagnieść podanymi składnikami)
  • szczypta soli

Farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na kruche ciasto:
  • 7dag masła
  • 1/3 szklanki  jogurtu naturalnego
  • łyżeczka oleju
  • żółtko ugotowane na twardo
  • mąka(tyle ile uda sie zagnieść podanymi składnikami)
  • szczypta soli

Farsz:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z podanych składników, wyłożyć nim formę na tartę i wstawić do lodówki.
2.Przygotować  farsz: szpinak włożyć na patelnię  i podgrzewając rozmrozić, odparować jak najwięcej wody. Lekko ostudzić.
3.Ugotowane na twardo jajka pokroić  w kostkę, dodać do szpinaku wraz z  surowymi żółtkami, śmietaną i przyprawami, ubić także sztywną  pianę  z  białek, połączyć  z farszem.
4.Na ciasto wysypać tarty ser, na nim ułożyć warstwę farszu.
5.Nagrzać  piekarnik do temperatury 200°C i piec w nim tartę około 30 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: