Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki
  • ¾ kostki masła (15 dag)
  • szczypta soli

Na farsz:

Do wysmarowania formy:
  • łyżka masła lub oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki
  • ¾ kostki masła (15 dag)
  • szczypta soli

Na farsz:

Do wysmarowania formy:
  • łyżka masła lub oliwy

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z mąki, soli i masła, włożyć na 30 minut do lodówki, po czym wylepić nim dno i boki posmarowanej oliwą lub masłem formy do tart.
2.Brokuł podzielić na maleńkie różyczki, wrzucić na wrzącą wodę  i po  2 minutach odsączyć starannie.
3.Twaróg i ser rokpol pokruszyć i wymieszać.
4.Gruszki obrać  i pokroić  w kostkę.
5.Na przygotowanym cieście rozłożyć pokruszone sery, gruszki pokrojone w kostkę oraz różyczki brokułu a także posypać  orzechami.
6.Wymieszać śmietanę  z jajkami, solą i pieprzem, wylać sos na przygotowaną tartę, wierzch posypać startym serem włoszczowskim.
7.W piekarniku nagrzanym do 190 °C piec tartę 40 - 45 minut.

Najnowsze komentarze