Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • szklanka mąki razowej,
  • 3/4 szklanki mąki pszennej,
  • 3 i 1/2 łyżki masła,
  • jajko

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • szklanka mąki razowej,
  • 3/4 szklanki mąki pszennej,
  • 3 i 1/2 łyżki masła,
  • jajko

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z  obu rodzajów mąki, masła i jajka. Wyłożyć  ciastem formę  do tart. Soczewicę opłukaną durszlaku  włożyć do garnka z  bulionem i gotować około 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ziarenka  wchłoną cały płyn. Posiekać drobno cebulę, paprykę  oczyścić  i pokroić w drobną  kostkę. Do garnuszka wlać  oliwę, dodać  przeciśnięty  przez praskę czosnek, dodać  posiekaną cebulę  i paprykę. Dusić kilka minut.

W misce wymieszać ugotowaną  soczewicę  z cebulą i papryką, dodać koncentrat pomidorowy i siekaną zieloną pietruszkę, pokruszone drożdże, starty ser. Doprawić pieprzem cayenne i solą. Gotowy farsz  wyłożyć na przygotowane w foremce ciasto. Nagrzać  piekarnik do temperatury 200 st. C. Piec tartę 35 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: