Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • półtorej szklanki mąki
  • pół kostki(10 dag) masła
  • sól, pieprz

Na nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • półtorej szklanki mąki
  • pół kostki(10 dag) masła
  • sól, pieprz

Na nadzienie:

Sposób przygotowania:

1.Z podanych składników zagnieść ciasto dodając 3-4 łyżki  zimnej wody. Ciasto zawinąć w woreczek foliowy i włożyć na pół godziny do lodówki.
2.Przygotować nadzienie: pataty obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
3.Śmietanę wymieszać z jajami  oraz parmezanem, doprawić  solą i pieprzem. Wymieszać  pataty i cebulę.
4.W wyłożonej papierem do wypieków blaszce rozłożyć rozwałkowane ciasto, wylepić nieco uniesione brzegi, wyłożyć na dnie pataty z cebulą, zalać śmietaną z jajami i wstawić do nagrzanego uprzednio do temperatury 180 st.  C piekarnika. Piec 30 minut.
5.Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paseczki, kozią roladę  pokroić  na plasterki. Ułożyć  pokrojoną paprykę  i ser na wierzchu podpieczonej tarty i wstawić ponownie do piekarnika na 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: