Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie warzyw mrożonych na patelnię
  • szklanka pokrojonego w paski pieczonego  kurczaka
  • 2 szklanki śmietany 12-proc.
  • szklanka startej na grubej jarzynowej tarce MozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 jaja

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie warzyw mrożonych na patelnię
  • szklanka pokrojonego w paski pieczonego  kurczaka
  • 2 szklanki śmietany 12-proc.
  • szklanka startej na grubej jarzynowej tarce MozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 jaja

Sposób przygotowania:

1.Wyłożyć  formę do tart ciastem francuskim w ten sposób, aby końce ciasta zwieszały się na zewnątrz.
2.Warzywa podsmażyć  na patelni zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyłożyć na ciasto, na warzywach ułożyć paski kurczaka.
3.Śmietanę wymieszać z jajkami, zalać  zapiekankę, posypać  wierzch startą  mozzarellą. Zawinąć  zwieszające się  końce ciasta. Piec nagrzanym do 180°C piekarniku aż  ciasto na brzegach się  zrumieni  a zalewa się zetnie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: