Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Odciąć jasną część porów, pokroić  w cienkie paseczki, udusić na mieszance masła z olejem. Ostudzić. Ciasto rozłożyć w blaszanej foremce na papierze do wypieków (można użyć tego samego papieru, który znajduje się  w rulonie ciasta). Ser pokroić w plasterki i ułożyć na cieście, następnie wyłożyć  uduszone pory. Wymieszać  dokładnie śmietanę, jajka,  doprawić solą ,pieprzem oraz gałką muszkatołową. Śmietanowym sosem zalać tartę. Zapiekać około 30  minut w temperaturze 210 st. C. Tarta jest znakomita zarówno na ciepło jak i na zimno.

Najnowsze komentarze