Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Do wysmarowania formy :
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do wysmarowania formy :
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ciasto francuskie  rozłożyć w posmarowanej masłem formie do tart formując wysokie brzegi.
2.Ser topiony pokroić w bardzo drobną kostkę , pozostałe zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
3.Mleko połączyć  ze śmietaną, jajkami ,dodać wszystkie sery i przyprawić ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Wymieszać.
4.Wylać masę  na ciasto.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C piec  po włączeniu funkcji termo obiegu 30 minut. Bez tej funkcji nieco dłużej.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda Mozzarella

Najnowsze komentarze