Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 3 plastry bekonu,
  • 2 kromki czerstwego chleba,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 cebula,
  • oliwa z oliwek,
  • 15 dag sera RicottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • sól gruboziarnista,
  • czarny pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 plastry bekonu,
  • 2 kromki czerstwego chleba,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 cebula,
  • oliwa z oliwek,
  • 15 dag sera RicottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • sól gruboziarnista,
  • czarny pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić posiekaną cebulę oraz pokrojony w paski bekon. Po 5 minutach zestawić z ognia i odłożyć na półmisek.
2. Na tej samej patelni i resztach oliwy obsmażyć pokrojony w kostkę miękisz chleba. Wrzucić po chwili na chleb boczek i cebulę. Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego.
3. Rozbełtać w misce jajka z mlekiem. Dodać pokruszony ser. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać tę masę do naczynia z boczkiem i chlebem. Wstawić do piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 200 st. C.
4. Gdy wierzch się zezłoci posypać odrobiną pieprzu i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: