Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Botwinę dokładnie umyć, osączyć, najlepiej w suszarce do sałaty, wrzucić  do wrzącej wody i gotować 3 minuty. Odsączyć na durszlaku lekko naciskając drewnianą łyżką. Ostudzić, pokroić na  kawałki.
2. Twaróg pokruszyć  drobno przy pomocy widelca, dodać do niego pokrojoną w drobną  kostkę szynkę lub kiełbasę, oraz także  pokrojoną w kostkę  fetę. Dodać  jaja, tartą bułkę i pokrojoną botwinę, doprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.
3. W foremce do tarty, lekko posmarowanej masłem ułożyć francuskie ciasto, wyłożyć na nie farsz. Pozostałe ciasto pokrojone na cienkie paski ułożyć na wierzchu tarty w ozdobną kratkę.
4. Nagrzać piekarnik do temperatury  210 st.  C i piec około 20 minut, po czym zmniejszyć grzanie i piec tartę 20 minut w temperaturze 190 st. C

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: