Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki maki
  • 15 dag masła
  • szczypta soli

Na farsz:
  • opakowanie mieszanki warzywnej, najlepiej „meksykańskiej”
  • kostka rosołu warzywnego
  • 3 jajka
  • pół szklanki śmietany
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Do wysmarowania formy:
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki maki
  • 15 dag masła
  • szczypta soli

Na farsz:
  • opakowanie mieszanki warzywnej, najlepiej „meksykańskiej”
  • kostka rosołu warzywnego
  • 3 jajka
  • pół szklanki śmietany
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Do wysmarowania formy:
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Posiekać wszystkie składniki ciasta dodając po jednej 3 łyżki zimnej wody, zagnieść, uformować w  kulę i włożyć w plastikowym woreczku do lodówki na 30 minut.
2.Warzywną mieszankę obgotować 10 minut w rozpuszczonej w szklance wody kostce rosołu warzywnego, odcedzić, schłodzić.
3.Jajka wymieszać ze śmietaną i startym serem, dodać sól i pieprz  do smaku.
4.Ciasto rozłożyć w  posmarowanej olejem formie do tart,  zapiec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 10 minut.
5.Na cieście rozłożyć warzywa, zalać śmietaną z jajkami i serem.
W nagrzanym do 180 st. C piekarniku piec 40 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: