Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z mąki, masła, jednego jajka, szczypty soli i łyżki zimnej niegazowanej wody. Ugnieść kulę, zawinąć w folię i wstawić na kwadrans do lodówki. Osączyć tuńczyka z zalewy, posiekać drobno cebule i odłożyć. Ubić pozostałe jajka ze śmietaną, dodać starty ser, posiekany szczypiorek i majonez. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta rozwałkować placek i wylepić nim naczynie do tarty robiąc wysoki rant. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180 st. C. Ułożyć na cieście tuńczyka, posypać posiekana cebulą i zalać śmietanowo – serową zalewą. Piec 25 minut w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: