Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 czubata szklanka mąki,
  • 1/3 kostki masła,
  • 4 jajka,
  • 2 puszki tuńczyka,
  • 2 cebule,
  • pół słoika majonezu,
  • 1 pojemnik śmietany,
  • 6 dag sera GruyereSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • szczypiorek,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • niegazowana woda mineralna

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 czubata szklanka mąki,
  • 1/3 kostki masła,
  • 4 jajka,
  • 2 puszki tuńczyka,
  • 2 cebule,
  • pół słoika majonezu,
  • 1 pojemnik śmietany,
  • 6 dag sera GruyereSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • szczypiorek,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • niegazowana woda mineralna

Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z mąki, masła, jednego jajka, szczypty soli i łyżki zimnej niegazowanej wody. Ugnieść kulę, zawinąć w folię i wstawić na kwadrans do lodówki. Osączyć tuńczyka z zalewy, posiekać drobno cebule i odłożyć. Ubić pozostałe jajka ze śmietaną, dodać starty ser, posiekany szczypiorek i majonez. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta rozwałkować placek i wylepić nim naczynie do tarty robiąc wysoki rant. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180 st. C. Ułożyć na cieście tuńczyka, posypać posiekana cebulą i zalać śmietanowo – serową zalewą. Piec 25 minut w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: