Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 kostki masła
  • łyżka oleju
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • szczypta soli

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 kostki masła
  • łyżka oleju
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • szczypta soli

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Posiekać mąkę  z zimnym masłem, dodać  sól, zimną wodę i olej. Zagnieść ciasto. Owinąć w plastikowy woreczek i schować do lodówki.
2.Szparagi osączyć z zalewy. Szpinak obrać, wypłukać, wrzucić na osolony wrzątek i obgotować 3 minuty, po czym starannie odsączyć. Ostudzić. Doprawić solą.
3.Wymieszać jajka ze śmietaną  i mlekiem, doprawić  solą  i pieprzem oraz gałką muszkatołową oraz startym serem
4.Foremkę   do tart wylepić ciastem, ułożyć na cieście  połowę szpinaku i szparagów. Polać  połową masy jajecznej. Ułożyć  drugą warstwę szpinaku i szparagów i zalać pozostałą  masą.
5.Nagrzać piekarnik do `180° i piec tartę 40 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: