Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki oliwy
  • żółtko
  • jajko
  • sól

Na farsz:

Do posmarowania formy na tartę:
  • łyżka oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki oliwy
  • żółtko
  • jajko
  • sól

Na farsz:

Do posmarowania formy na tartę:
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować  kulę, włożyć na pół godziny  w foliowym woreczku do lodówki.
2.Rozgrzać 2 łyżki oliwy i dodać przeciśnięty przez praskę  czosnek, rozmrożony szpinak, odparować, dodać sól i pieprz.
3.W posmarowanej oliwą formie do tart lub tortownicy ułożyć rozwałkowane ciasto, formując wokół wysoki rant.
4.Na cieście ułożyć  krążki pokrojonej cebuli, na niej ricottę, następnie szpinak oraz pokrojony na plasterki camembert.
5.W nagrzanym do 180 st. C piekarniku zapiekać około pół godziny.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: