Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Na ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • 5 - 6 łyżek zimnej wody

Na farsz szpinakowy:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • łyżka masła
  • 2 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • pojemnik serka wiejskiego
  • sól, pieprz
  • jakakolwiek warzywna przyprawa

Na farsz serowy:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • 5 - 6 łyżek zimnej wody

Na farsz szpinakowy:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • łyżka masła
  • 2 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • pojemnik serka wiejskiego
  • sól, pieprz
  • jakakolwiek warzywna przyprawa

Na farsz serowy:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z mąki, oliwy, soli i dodawanej po trochu wody. Rozwałkowanym  w kształt koła ciastem wyłożyć  dno i boki formy do tart.
2.Przygotować farsz szpinakowy: na maśle podsmażyć posiekaną drobno cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko rozmrożony (nie musi być całkiem) szpinak, chwilę smażyć ,  aby odparował nadmiar płynu. Dodać serek wiejski, sól, pieprz i przyprawę warzywną wszystko razem podsmażać jeszcze minutę lub dwie. Wyłożyć  na ciasto
3.Przygotować farsz serowy: wymieszać starty ser  z jajkami, musztardą, śmietaną i startą gałką.
4.Farszem serowym pokryć farsz szpinakowy, wygładzić wierzch.
5.W nagrzanym do 180 °C piekarniku piec tartę około 50 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: