Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki,
  • 25 dag masła,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki śmietany,
  • szczypta soli,
  • na koniec łyżeczki proszku do pieczenia

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki,
  • 25 dag masła,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki śmietany,
  • szczypta soli,
  • na koniec łyżeczki proszku do pieczenia

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Zagnieśc ciasto z podanych składników, rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty, podpiec 15 minut w temperaturze 200 st C. Odciąć ciemnozielone części porów, pozostałe przeciąć wzdłuż i wypłukać. Pokroić w centymetrowe  półplasterki. Rozpuścić na patelni  masło, poddusić na nim posiekany czosnek, dodać  pory i dusić  2 - 3 minuty.

Wymieszać jaja ze śmietaną, solą ,pieprzem, gałką  muszkatołową, ostrą papryką i podsuszonymi porami, dodać rozdrobniony rokpol i parmezan, dokładnie wymieszać masę  i wylać na podpieczony spód. W nagrzanym do 180 st C piekarniku zapiekać 35 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.

Najnowsze komentarze