Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:
  • szklanka i ćwierć szklanki śmietany 30-proc
  • 3 jaja
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • szklanka i ćwierć szklanki śmietany 30-proc
  • 3 jaja
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

1.Rozmrozić francuskie ciasto, rozłożyć  je w formie do tart.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić  na plasterki, podsmażyć  na oleju, lekko posolić, posypać siekaną pietruszką. Wyłożyć na ciasto.
3.Na pieczarki wysypać pokruszoną ricottę.
4.Jaja wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową; zalać sosem grzyby z ricottą.
5.W nagrzanym do 200 st. C piec tarte 15 minut, po czym zredukować temperaturę do 180 st. C i zapiekać  jeszcze 25 minut.Podawać tartę póki jest ciepła.

Najnowsze komentarze