Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Ciasto:
  • 20 dkg mąki
  • 10 dkg mocno schłodzonego masła
  • 3 łyżki lodowatej wody
  • mała łyżeczka soli

Nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • 20 dkg mąki
  • 10 dkg mocno schłodzonego masła
  • 3 łyżki lodowatej wody
  • mała łyżeczka soli

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać, dodać sól, zimne masło, posiekać, dodać wodę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i schłodzić w lodówce 30 minut.Żółtka oddzielić od białek. Osobno ubić białka. Żółtka ubić w drugiej misce ze śmietaną, pieprzem i ewent. solą. Dodać do nich wędlinę pokrojoną w kostkę, ser, pietruszkę oraz pianę z białek delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno formy wysmarowanej masłem. Wyłożyć farsz, wyrównać i piec w piekarniku w temp. 200 st. 30 min.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: