Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • szklanka mąki
  • 10 dag masła
  • pół łyżeczki soli

Na farsz warzywny:
  • duży strąk papryki
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka ziaren gotowanego bobu  obranego ze skórek

Zalewa:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • szklanka mąki
  • 10 dag masła
  • pół łyżeczki soli

Na farsz warzywny:
  • duży strąk papryki
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka ziaren gotowanego bobu  obranego ze skórek

Zalewa:

Sposób przygotowania:

1.Z podanych składników zagnieść ciasto dodając odrobinę zimnej wody. Owinąć folią ,włożyć  do lodówki.
2.Przygotować  farsz: wyłuskany bób wymieszać z papryką pokrojoną  w drobne paski.
3.Przygotować  zalewę: wymieszać wszystkie składniki doprawiając solą i pieprzem.
4.Wylepić dno i boki  foremki ciastem, nakłuć dno widelcem i podpiec  w temperaturze 180°C  na złocisto.
5.Na podpieczone ciasto wyłożyć bób z papryką, zalać zalewą i podpiekać w temperaturze 180°C ,aż płynna masa się zetnie  i lekko przyrumieni, czyli około 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: