Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do panierowania:
  • tarta bułka wymieszana z łyżką  sezamu i łyżką ziaren słonecznika

Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:
  • tarta bułka wymieszana z łyżką  sezamu i łyżką ziaren słonecznika

Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać, ugotować, przepuścić przez praskę  do ziemniaków lub utłuc starannie. Ostudzić
2.Cebulę posiekać  jak najdrobniej, zrumienić  na łyżce oleju.
3.Wymieszać ziemniaki z cebulą, dodać jaja, mąkę i podsmażoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić  masę.
4.Z masy ziemniaczanej uformować wałek o średnicy  ok.5 cm, pokroić  ostrym nożem na plasterki grubości1 cm, każdy  obtoczyć  w tartej bułce wymieszanej z sezamem i ziarnem słonecznika.
5.Rozgrzać na patelni olej. Smażyć talarki na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: