Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Umyć, osączyć i porwać na kawałki. Ugotować tagliatelle w osolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy al dente. Cheddar pokroić w kosteczkę i wsypać do rondelka z podgrzewanym mlekiem (niepełna szklanka). Mieszać by ser rozpuścił się. Wlać śmietankę i gotować dalej mieszając.

Wrzucić szpinak, dodać odrobinę startej gałki muszkatołowej, zamieszać i zdjąć z ognia. Polędwicę po umyciu pokroić w plastry. Obsmażyć (nie dłużej niż minutę) na oliwie z obu stron. Dodać posiekany ząbek czosnku, posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Połączyć tagliatelle z mięsem i zalać sosem szpinakowym. Podawać.

Najnowsze komentarze