Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 40 dag tagliatelli (makaronu wstążki),
  • 20 dag polędwicy wołowej,
  • 20 dag świeżych liści szpinaku,
  • 25 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • mleko,
  • mały pojemnik słodkiej śmietanki,
  • czosnek,
  • gałka muszkatołowa,
  • oliwa,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag tagliatelli (makaronu wstążki),
  • 20 dag polędwicy wołowej,
  • 20 dag świeżych liści szpinaku,
  • 25 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • mleko,
  • mały pojemnik słodkiej śmietanki,
  • czosnek,
  • gałka muszkatołowa,
  • oliwa,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Umyć, osączyć i porwać na kawałki. Ugotować tagliatelle w osolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy al dente. Cheddar pokroić w kosteczkę i wsypać do rondelka z podgrzewanym mlekiem (niepełna szklanka). Mieszać by ser rozpuścił się. Wlać śmietankę i gotować dalej mieszając.

Wrzucić szpinak, dodać odrobinę startej gałki muszkatołowej, zamieszać i zdjąć z ognia. Polędwicę po umyciu pokroić w plastry. Obsmażyć (nie dłużej niż minutę) na oliwie z obu stron. Dodać posiekany ząbek czosnku, posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Połączyć tagliatelle z mięsem i zalać sosem szpinakowym. Podawać.

Najnowsze komentarze