Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy.
2.Rozpuścić  łyżkę masła w głębokiej patelni lub rondlu. Podsmażyć na złoto czosnek pokrojony w cienkie plasterki i wyjąć go odkładając na talerzyk.
3.Na tym samym maśle podsmażyć listki szałwii by była chrupiąca. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki i smażyć rozgniatając widelcem.
4.Makaron po ugotowaniu odcedzić i włożyć do rondla (lub na głęboką patelnię)z szałwią i kiełbasą. Dodać druga łyżkę masła i dokładnie wymieszać. Posypać czerwonym pieprzem i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
5.Podając posypać każdą porcję odłożonymi plasterkami usmażonego czosnku i startym serem grana padano.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Grana Padano

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: