Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Obrać czosnek i pokroić na cieniutkie plasterki.
2.Cukinię umyć, odciąć oba końce i pokroić wzdłuż na cienkie plastry.
3.Na patelni podsmażyć boczek z rozmarynem lub tymiankiem z dodatkiem czosnku i cukinii. Smażyć, aż boczek będzie rumiany a cukinia miękka.
4.W posolonym wrzątku z odrobiną oliwy ugotować al dente makaron i odcedzić zostawiając odrobinę wody.
5.Wymieszać tagliatelle z boczkiem i cukinią, dodać masło oraz parmezan, wlać trochę wody od gotowania makaronu. Zamieszać.
6.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: