Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • niepełna paczka makaronu świderki
  • łyżka masła
  • łyżka mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • 30 dag szynki lub chudej kiełbasy
  • 15 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • oregano
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • keczup  do smaku
  • szklanka startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • niepełna paczka makaronu świderki
  • łyżka masła
  • łyżka mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • 30 dag szynki lub chudej kiełbasy
  • 15 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • oregano
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • keczup  do smaku
  • szklanka startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente, odcedzić.
2.Stopić masło w garnuszku, dodać  mąkę  i kiedy spieni się i zbieleje dodać mleko mieszając. Gotować, aż sos się  zagęści, doprawić  solą i pieprzem.
3.Makaron wymieszać z sosem, wyłożyć do okrągłego i dość płaskiego naczynia żaroodpornego, posmarować  keczupem.
4.Na makaronie ułożyć warstwę pokrojonej w kostkę  szynki lub kiełbasy, pokrojonych w plasterki pieczarek, posypać startym serem.
5.Nagrzać piekarnik do temperatury 190°C i piec  potrawę 20 minut.

Najnowsze komentarze