Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • duża różyczka brokułów
  • 1,5 szklanki drobno pokrojonego wędzonego boczku lub chudej kiełbasy
  • 15 dag pieczarek
  • łyżka masła 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 3/4 szklanki keczupu
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • duża różyczka brokułów
  • 1,5 szklanki drobno pokrojonego wędzonego boczku lub chudej kiełbasy
  • 15 dag pieczarek
  • łyżka masła 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 3/4 szklanki keczupu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Brokuł podzielić na cząstki (dość drobne), ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, pokrojony boczek lub kiełbasę wysypać na brokuł.
2.Pieczarki po umyciu pokroić na plasterki i obsmażyć na maśle doprawiając solą i pieprzem, wyłożyć na posypane wędliną brokuły. Polać keczupem.
3.Wierzch zapiekanki posypać startym serem.
4.W nagrzanym do 170 st. C piekarniku zapiekać potrawę, aż ser się stopi i zacznie lekko brązowieć. Podawać na gorąco.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: