Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Na nadzienie:

Do polania tarty:
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 6 jaj
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na nadzienie:

Do polania tarty:
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 6 jaj
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć je w plastikowym woreczku do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki wyłożyć nim 2 formy do tart,  i w temperaturze 180 st.  upiec na jasnozłocisty kolor.
2.Obraną cebulę posiekać ,czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanym  maśle, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3.Na podpieczonych spodach ułożyć  szpinak, pokrojone w plasterki pomidory i pokrojoną w kostkę fetę.
4.Jaja zmiksować ze śmietaną, doprawić solą,  pieprzem i gałką muszkatołową, zalać wierzchy tart i piec je 30 minut  w temperaturze 175 st. C

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: