Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Szpinak oczyścić, umyć, wrzucić na wrzątek i gotować 2 minuty, odcedzić ,ostudzić i posiekać niezbyt drobno.
2.Wymieszać szpinak z jajkami, szczypiorkiem, koperkiem i zieloną pietruszką, dodać sól,pieprz,5 łyżek oleju, wymieszać.
3.Wyłożyć  warstwą  ciasta blaszkę  wysmarowaną  łyżką oleju. Na ciasto wyłożyć szpinak, przykryć drugą warstwą ciasta. Piec w temperaturze180°C  na rumiano, co najmniej 30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze