Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka soku cytrynowego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka soku cytrynowego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Nagrzać piekarnik do 200 st. C  i podpiec w nim papryki. Kiedy na skórce pojawią się brązowe plamy – przełożyć  papryki do plastikowego woreczka i ostudzić. Obrać  papryki ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na szersze paski.
2.Szpinak opłukać, usunąć  twarde ogonki liściowe, osączyć  z wody w suszarce do sałaty lub w ściereczce.
3.Cykorię podzielić na listki, umyć, osuszyć, pokroić w szerokie pasy.
4.Gruszkę obrać i pokroić  w cienkie plasterki zaczynając od ogonka. Plasterki powinny mieć formę krążków, gniazda nasienne wykroić.
5.Wymieszać  sos w dużej misce, następnie wrzucić do niej wszystkie  sałatki i dokładnie wymieszać.
6.Rokpol pokruszyć i posypać  wierzch sałatki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: