Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Szpinak zasmarzany na ostro

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 500 g szpinaku w liściach
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon RougeValbon RougeŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki keczupu ostrego
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • papryka chili

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 500 g szpinaku w liściach
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon RougeValbon RougeŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki keczupu ostrego
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • papryka chili

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym oleju podsmarzyć drobno posiekaną cebulą i czosnek aż do zeszklenia. Następnie oprószamy mąką i lekko zasmarzamy. Dodajemy pokrojony szpinak i smażymy 5 minut na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy śmietanę połączoną z rozkruszonym serem, keczupem i przyprawami i zasmarzamy ok. 5 minut. Podawać na ciepło.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: