Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Szpinak umyć, osączyć, posolić i lekko wilgotny odstawić na kilkanaście minut. 
2.Posiekaną cebulę i natkę pietruszki oraz rozdrobniony widelcem ser wrzucić do szpinaku. Wbić trzy jajka, wlać mleko, połowę przygotowanej oliwy i dokładnie wymieszać. Dodać sól, świeżo zmielony pieprz i startą gałkę muszkatołową. 
3.Ciasto filo podzielić na dwie części, rozwałkować i wyłożyć nią wysmarowane oliwą dno żaroodpornego naczynia Przełożyć masę szpinakową i przykryć drugą częścią ciasta. 
4.Wierzch ciasta posmarować odrobiną  oliwy i piec około godziny w temperaturze 180 zt.C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: