Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Na sklarowanym maśle dusić posiekany czosnek i umyte oraz osuszone liście szpinaku. Po kilku minutach odparować. Ubić śmietankę, wymieszać delikatnie z żółtkami oraz 2 łyżkami startego parmezanu.

W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę szpinaku i posypać pokruszonymi w moździerzu orzechami. Polać śmietanką z żółtkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać kwadrans.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: