Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Szparagowe risotto

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg zielonych szparagów,
  • 30 dag ryżu na risotto,
  • 4 łyżki oliwy extra vergine,
  • cebula,
  • 10 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki  białego wytrawnego wina,
  • 3 szklanki  bulionu warzywnego (może być z kostki),
  • pieprz,
  • tymianek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg zielonych szparagów,
  • 30 dag ryżu na risotto,
  • 4 łyżki oliwy extra vergine,
  • cebula,
  • 10 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki  białego wytrawnego wina,
  • 3 szklanki  bulionu warzywnego (może być z kostki),
  • pieprz,
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Szparagi obrać i przekroić w poprzek na połowy. Posiekaną cebulę poddusić na oliwie. Dodać ryż i zeszklić. Wlać wino i lekko odparować. Dołożyć szparagi, wlać bulion i ugotować. Gdy ryż gotowy (powinien być al dente czyli twardawy) doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz tymiankiem.4. Wymieszać z kozim twarogiem i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: