Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Szparagi obrać, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i gotować 5 - 7 minut w osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić na durszlaku. Masło rozgrzać, dodać mąkę, kiedy zbieleje dolać mleko i kilka łyżek wody od gotowania szparagów.

Gotować sos mieszając, kiedy zacznie gęstnieć odstawić z ognia, dodać po jednym jajku energicznie mieszając, doprawić solą, pieprzem startą gałka muszkatołową. Dodać do sosu ugotowane szparagi, wymieszać, wyłożyć na żaroodporny półmisek, posypać suto parmezanem. Zapiekać w piekarniku aż parmezan się zrumieni.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: