Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • pęczek zielonych szparagów
  • 15 dag sera koziegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 10 plasterków szynki
  • sok cytrynowy
  • sól
  • cukier
  • masło z łyżką  oliwy  do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pęczek zielonych szparagów
  • 15 dag sera koziegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 10 plasterków szynki
  • sok cytrynowy
  • sól
  • cukier
  • masło z łyżką  oliwy  do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Szparagi obrać usuwając zdrewniałe końce, wrzucić do wrzącej wody z solą, cukrem i sokiem cytrynowym. Po 10 minutach odcedzić.
2.Na każdym plasterku szynki ułożyć po 2 - 3 szparagi, na nich  kawałek koziej  rolady, po czym zwinąć szynkę w rulonik, można spiąć wykałaczką, aby szparagi się  nie wysunęły.
3.Na patelni rozgrzać  masło z oliwą , z obu stron obsmażyć   szynkowe ruloniki.

Najnowsze komentarze