Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Szparagi w cieście piwnym

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 75 dag szparagów białych,
  • 25 dag szparagów zielonych,
  • 4 gałązki bazylii,
  • 2 jajka,
  • 100 ml piwa,
  • 10 dag mąki,
  • 1 łyżka tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 kg tłuszczu roślinnego do frytowania,
  • plasterki limonki i listki bazylii do dekoracji,
  • sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 75 dag szparagów białych,
  • 25 dag szparagów zielonych,
  • 4 gałązki bazylii,
  • 2 jajka,
  • 100 ml piwa,
  • 10 dag mąki,
  • 1 łyżka tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 kg tłuszczu roślinnego do frytowania,
  • plasterki limonki i listki bazylii do dekoracji,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Białe szparagi obrać, odkroić końcówki( nie główki). Zielone szparagi umyć i także odkroić końcówki. Wszystki pędy przekroić wzdłuż na pół. Białe szparagi gotować 20 minut w osolonej wodzie. Po 5 minutach dodać zielone szparagi. Odcedzić, osączyć. Bazylię opłukać, osuszyć, listki oderwać. Przygotować ciasto: jajka wymieszać z piwem. Dodać mąkę, parmezan i bazylię. Wymieszać. Tłuszcz mocno rozgrzać. Szparagi panierować w cieście piwnym. Przekładać na tłuszcz, frytować na złoty kolor. Osączyć delikatnie z tłuszczu. Na półmisku danie udekorować plasterkami limonki i bazylią.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: