Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty

Dodany , autor msewka

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 5 sznycli z indyka (40 dag)
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony, sól
  • olej do smażenia
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 10 cm kawałek cukinii
  • 5 cm kawałek białej części pora
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 woreczki ryżu (40 dag)
  • 12,5 dag sera ricottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 czubata łyżka gęstego majonezu
  • 5 małych ogórków kiszonych

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 5 sznycli z indyka (40 dag)
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony, sól
  • olej do smażenia
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 10 cm kawałek cukinii
  • 5 cm kawałek białej części pora
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 woreczki ryżu (40 dag)
  • 12,5 dag sera ricottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 czubata łyżka gęstego majonezu
  • 5 małych ogórków kiszonych

Sposób przygotowania:

Sznycle opłukać, osuszyć i lekko rozbić. Każdy lekko osolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki. Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie pół krążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki. Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami. Mięso smażyć z obydwu stron. Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową. Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw, podać ogórki kiszone.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: