Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Ugotować na sypko kaszę gryczana w dwóch szklankach wody z łyżką smalcu.
2.Drobno posiekać cebulę i zeszklić ją na smalcu.
3.Połowę kaszy i twaróg zmielić w maszynce. Zmieszać z resztą kaszy, jajkiem i cebulą. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dobrze wymieszać  masę.
4.Wysypać tartą bułkę na stolnicę. Uformować wałek z masy i pokroić  na centymetrowe placuszki. Posypać każdy  tartą bułką,   lekko  ją wgnieść.
5.Smażyć na oleju z obu stron na chrupko.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: