Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Szczupak po Mazursku

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • szczupak 1-1,5 kg
  • tłuszcz 10 dag
  • kapusta 50 dag
  • boczek 5 dag
  • cebula 5 dag
  • świeże grzyby 15 dag
  • jabłko średniej wielkości
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • tarty ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! 2 łyżki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szczupak 1-1,5 kg
  • tłuszcz 10 dag
  • kapusta 50 dag
  • boczek 5 dag
  • cebula 5 dag
  • świeże grzyby 15 dag
  • jabłko średniej wielkości
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • tarty ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! 2 łyżki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szczupaka sprawić, podzielić na dzwonka, posolić i postawić w chłodne miejsce na pół godziny oprószyć mąką i usmażyć. Odpadki z ryby(ogon,płetwy,kręgosłup) ugotować w dwóch szklankach wody i przecedzić. Do wywaru włożyć drobno poszatkowaną kapustę, podsmażyć na boczku grzyby i cebulę, obrane i poćwiartowane jabłko, przecier pomidorowy, zieleninę, sól, pieprz lub zmieloną paprykę do smaku. Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka. Usmażone filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku, przykryć duszoną kapustą posypać tartym serem i wstawić na 15 minut do gorącego piekarnika.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: