Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • ok.30 dag miękkiego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!( w kawałku)
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1/3 szklanki oleju lub oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • ok.30 dag miękkiego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!( w kawałku)
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1/3 szklanki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

1.Pokroić mięso w równą kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć  do lodówki.
2.Ser pokroić w kostkę mniej więcej  takiej  wielkości jak kostki mięsa.
3.Na szpadki do szaszłyków nadziewać na zmianę mięso i ser.
4.Maczać szaszłyki najpierw w rozbitym z wodą  jajku, następnie w tartej bułce.
5.Smażyć na rozgrzanej oliwie lub oleju  ze wszystkich stron.

Najnowsze komentarze