Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • około 40 dag makaronu świderki

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • około 40 dag makaronu świderki

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać, paprykę oczyścić usuwając gniazdo nasienne i posiekać.
2.Na oleju z masłem zeszklić posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać posiekana paprykę i chwilę smażyć.
3.Do warzyw dodać mięso i podsmażać 10 minut, doprawić pieprzem, solą i bazylią, dodać także odsączony z zalewy  zielony groszek i odrobinę  wody, podsmażać jeszcze minutę.
4.Ugotować  makaron, odcedzić, wymieszać z makaronem, posypać  startym serem i jeszcze raz wymieszać.

Najnowsze komentarze