Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis surówka z serem

Dodany , autor nina_s

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1/4 młodej kapusty
  • mały słoiczek konserwowanych kaparów
  • 2 jabłka
  • pęczek pietruszki naciowej
  • 2 łyżki prażonych, zmielonych migdałów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra
  • 1 łyżka miody akacjowego (lub innego płynnego naturalnego)
  • 2 łyzki prażonych i zmielonych grubo migdałów
  • sok z pół cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • ser goudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cheddar w plastrachSer topiony Cheddar w plastrachSer topiony Z boczkiem i chrzanem w plastrachSer topiony Z boczkiem i chrzanem w plastrachSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! pokrojony w kostkę (10 dag)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/4 młodej kapusty
  • mały słoiczek konserwowanych kaparów
  • 2 jabłka
  • pęczek pietruszki naciowej
  • 2 łyżki prażonych, zmielonych migdałów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra
  • 1 łyżka miody akacjowego (lub innego płynnego naturalnego)
  • 2 łyzki prażonych i zmielonych grubo migdałów
  • sok z pół cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • ser goudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cheddar w plastrachSer topiony Cheddar w plastrachSer topiony Z boczkiem i chrzanem w plastrachSer topiony Z boczkiem i chrzanem w plastrachSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! pokrojony w kostkę (10 dag)

Sposób przygotowania:

Oczyszczoną kapustę drobno posiekaj, włóż ją do miseczki. Jabłka obierz i pokrój w kosteczkę, skrop je natychmiast sokiem z cytryny, by nie sczerniały i dodaj do kapusty. Dodaj do miseczki pozostałe składniki: połowę odsączonych z zalewy kaparów, miód, oliwę, zmielone (lub posiekane) migdały, połowę pęczka pietruszki drobno posiekanej - wymieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem do smaku , wymieszaj jeszcze raz i odstaw na 15 minut. Nałóż surówkę do pucharków, udekoruj kaparami, pietruszką oraz kwiatami nasturcji (bez obaw - są jadalne).
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: