Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN


Na sos:
  • sok z połówki pomarańczy oraz starta z niej skórka
  • łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • sok z połówki pomarańczy oraz starta z niej skórka
  • łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Grejpfruta i pomarańcze okroić ze skórki, pokroić w centymetrowe plastry a te na ćwiartki.2.Kumkwaty pokroić w jak najcieńsze plasterki.
3.Na dużym półmisku ułożyć  kawałki pokrojonych owoców.
4.Cebule pokroić  w krążki, porozdzielać  na pierścionki.
5.Pierścionki cebuli porozkładać na owocach.
6.Kulkę mozzarelli okroić tak, by powstała kostka sześcianu. Położyć na wierzchu półmiska.
7.Przygotować sos: sok pomarańczowy, startą skórkę oraz pieprz, sól, ocet balsamiczny i oliwę wymieszać i polać nim surówkę. Posypać posiekaną mięta lub melissą.

Najnowsze komentarze