Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • paczka (20 dag) paluszków krabowych surimi
  • czerwona papryka
  • 2 dymki
  • 30 dag pieczarek
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 8 jajek
  • 3/4 szklanki mleka
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • paczka (20 dag) paluszków krabowych surimi
  • czerwona papryka
  • 2 dymki
  • 30 dag pieczarek
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 8 jajek
  • 3/4 szklanki mleka
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Oczyścić pieczarki, pokroić w plasterki. Oliwki pokroić także  w plasterki, paluszki  surimi pokroić na drobne kawałeczki, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych oraz dymki posiekać ale kilka gałązek szczypiorku odłożyć.
2.Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i łyżkę masła . Poddusić przygotowane składniki doprawiając solą i pieprzem.
3.W misce rozbić jajka, dodać  ser  i pokrojony odłożony szczypior, dodać podsmażone  na patelni składniki, wymieszać.
4.Przelać masę  do wysmarowanego łyżką masła naczynia żaroodpornego .W nagrzanym do 180°C piekarniku zapiekać  około 20 - 25 minut. Podawać od razu.

Najnowsze komentarze