Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • cebula,
  • natka pietruszki,
  • 20g masła lub margaryny,
  • 4 pełnoziarniste bułki,
  • 750g pomidorów,
  • 50g EMENTALERASeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • masło.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • cebula,
  • natka pietruszki,
  • 20g masła lub margaryny,
  • 4 pełnoziarniste bułki,
  • 750g pomidorów,
  • 50g EMENTALERASeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • masło.

Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę i natkę pietruszki udusić w maśle albo margarynie, dodać pokrojoną w kostkę bułkę i razem podsmażyć. Układać tę mieszankę warstwami w formie sufletowej na przemian z plasterkami pomidorów i ementalera. Każdą warstwę pomidorów posypać solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią. Ułożyć na syflecie wiórki masła i piec pół godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: